Loes Gunnewijk “Het gevoel is erg goed om zo onbevangen en gefocust te kunnen rijden!”

november 25, 2013

  • Loes_Gunnewijk_ZW

Het gevoel is erg goed om zo onbevangen en gefocust te kunnen rijden!

“Ik wil jullie bedanken voor jullie hulp de afgelopen maanden! Dankzij jullie training bekijk ik sommige punten op een andere manier en daardoor kan ik mij beter focussen. Het gevoel is erg goed om zo onbevangen en gefocust te kunnen rijden. Jullie hebben me ook goed aan het denken gezet, mijn hersens werden af en toe gekraakt met al die vragen en o.a. daardoor kon ik dingen veranderen!  Thanks hiervoor!! Op naar een mooi volgend jaar :-)

Loes Gunnewijk

 

Loes Gunnewijk  is een Nederlands wielrenster en veldrijdster, die sinds 2001 over haar wielerlicentie beschikt. Loes Gunnewijk is gespecialiseerd in de individuele tijdrit, een discipline waarin ze niet onsuccesvol is geweest. In 2002 behaalde ze op het NK tijdrijden een tweede plek achter Leontien Zijlaard-Van Moorsel en in 2003 reed ze naar de overwinning in de afsluitende tijdrit van de Giro d’Italia. In 2004 evenaarde ze haar prestatie op het NK tijdrijden 2002. In 2005 won Loes het eindklassement van de Topcompetitie, een etappe in de Franse etappekoers Tour de l’Aude en de trui voor strijdlustigste renster in de Holland Ladies Tour. 2006 was haar succesvolste jaar. Ze won ze een nationale cross in Dordrecht, de 2e etappe in de Euregio Tour, een ploegentijdrit in de Holland Ladies Tour, een ploegentijdrit in de Tour de France, een individuele en ploegentijdrit in de Tour de l’Aude, ze werd Wereldkampioen Studenten Tijdrijden en Nederlands Kampioen tijdrijden.

In 2008 wordt ze 3e in het NK Tijdrijden bij de vrouwen. In 2010 won ze de Ronde van Drenthe voor de vrouwen en werd ze op de Adsteeg in Beek (L)Nederlands kampioen wielrennen op de weg.

In 2012 wint ze de Vlaamse Wielerwedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. Dit is eendaagse wedstrijd die in het algemeen het wielerseizoen in België en Noord-Europa opent.

 

Comments are closed.